Idé och designstudio

Skogen drivs av Victoria Skoglund och Ola Lindgren. Hållbarhets- och cykelnördar. Äventyrare och konstälskare. Typiskt Skogen är att vi hjälper varumärken med idé- och konceptutveckling, grafisk form och marknadsföring. Uppdragen kan vara att formge en logotyp och tillhörande designprogram, skapa kreativa kampanjer, grafisk form till trycksaksproduktion som broschyrer, böcker, magasin och hållbarhetsrapporter. Även design för webb och digitalt, illustration och annonser tillhör de uppdrag vi gärna hjälper till med. Vi samarbetar ofta och gärna med andra kreatörer för specifika kompetenser och resultat. 

Sedan starten i Malmö 2009 drivs Skogen utifrån ett engagemang att formge kreativa och ansvarsfulla budskap som pushar grymma, hållbara, modiga och trovärdiga varumärken framåt. 

Designlabbet

Mellan nedlagd gruva och tall finns plats att vara nyfiken. Vårt designlabb ligger i Nora i det kreativa Kvarteret Bryggeriet, i Bergslagen. Här samlas våra erfarenheter från äventyr i världens olika hörn, hållbara värderingar, åren i musikbranschen, utbildningar inom design, konst och hållbarhet. I vår skog växer kreativt mod och hållbara värderingar sida vid sida.

Förutom verktyg som designprogram, dator och penna så har vi även ett litet hantverkstryckeri som vi experimenterar och utvecklar vår design i. Vi jobbar nära pappers- och tryckleverantörer och inspirerar varandra i att ligga i framkant vad gäller nya hållbara material och tekniker.